Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to vypadá, že paní autorka do něčeho šlápla. ;-D Ale prý to přináší štěstí nebo peníze. Na druhou stranu zase klidně dýcháte všelijaké exhalace. Ty sice jsou mnohem škodlivější, ale nejsou vidět.

Představte si, že za R-U bylo v českých zemích asi 5 milionů koní, kteří tahali všelijaké povozy a kočáry. Tam opravdu bylo do čeho šlápnout!

Nevím, kde bydlíte, ale tady u nás v centru města byste na nějakou tu psí šištičku narazila jen výjimečně.

Takže bych jízlivě mohl napsat, že každý si vybere místo k žití podle vlastního naturelu.

Podobně se tu kdosi nedávno rozohnil kvůli tom, že pánové opouštějící restaurační zařízení močí na kdejakou zeď, která pak páchne.

Příště zkuste reportáž z jistých lokalit, kde se podobně jako Vámi popsaní nevychovaní pejsci chovají "obyvatelé". A uvidíte ten rachot na jistém webu, takže Váš článek poletí do HP, pokud jej vůbec redakce pustí.

:-)

1 0
možnosti

V ulici Na Pískovně v Liberci je takový dlouhý panelák. Za nim je lesík. V tom paneláku, nekde píšou nejdelším v ČR, žije půlka osazenstva důchodci a půlka bytů ma psa.

Jak myslíte, ze vypadá ten lesík za? A jak vypadá trávník pred?

Chovatele psů v paneláku jsou z většiny tupci, jak si tu můžeme hmatatelne zkusit.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, přestože mám pejska! Pytlík je moje nezbytná pomůcka na každé procházce, i když jdu sama :-), máme pejska malého a plemeno, které má předpoklady být venku aktivní, doma klidné, přizpůsobí se rodině, nelíná..a i já pejskařka bych nesnesla abych celý den poslouchala štěkajícího psa a zuřím, když si na botách odnesu cizí lejno. Myslím, že poplatky ve městě by se měly odvíjet od velikosti plemene, možná by pak ubyly chudinky husky a podobná plemena v panelákových bytech.

6 0
možnosti
Foto

Karma, těch psů je strašně moc. Dva dobrmani v panelákovém bytě, to snad je případ pro psychiatra.:-/

7 0
možnosti
Foto

Proč jste si je tedy pořizovala?

0 0
možnosti

Mimochodem, psí exkrement v plastovém pytlíku je docela zajímavý odpad z hlediska likvidace.

5 0
možnosti

Máte recht. V Brně na Lesné byly malé nádoby na tento speciální odpad. Nevím ale, jestli jsou tam stále.R^

1 0
možnosti

P11e37t47r 53S35k58á45l64a

5. 1. 2022 11:30

Souhlas a karma. A zmínila jste jen část problému i když podstatnou. Velmi obtěžující je i štěkání a vytí psů zavřených většinu dne v bytě nebo na předzahrádce u bytového domu. A není příliš velký rozdíl mezi štěkotem větších plemen a pisklavým ňafáním těch malých.

5 0
možnosti

Zdá se, že v poslední době majitelé psů obzvláště zvlčili. Tak zadělané chodníky, jako letos, jsem ještě nezažil.

0 0
možnosti

P88e85t94r 67S88k84á19l35a

5. 1. 2022 11:34

Zvlášť specifický je přístup některých majitelů k uklízení po svých psech v případě zasněžených chodníků a trávníků. Zřejmě jsou přesvědčeni, že exkrement ve sněhu trvale zmizí.

4 0
možnosti
Foto

Ono je to o tom, že ti, kdo si včas něco zjistí o socializaci a výchově psa a věnují se mu, zpravidla taky po něm uklízejí. Ono to totiž nejde rozdělit. Buď se chovám ke psu a se psem zodpovědně (se vším všudy, se socializací, výcvikem i uklízením) nebo ne. Po vychovaných a dobře socializovaných psech jejich majitelé většinou uklízejí. Po těch nevychovaných často ne. Protože kde je nevychovaný majitel, nemůže být vychovaný pes.

11 0
možnosti

Souhlas.

U těch nevychovaných vlastníků psa bych schválil i fyzické tresty ! ;-D;-D

Např. zatlačení nosu do toho exkrementu a na 10minut ruce za zády (MP by musela nosit pouta).

0 0
možnosti
Foto

Karma. A to nemluvíte o neschopnosti řady páníčků jim dát aspoň základní výcvik. Miluju potkávat tyhle stupidní "pejskaře", když pes je na druhé straně chodníku než jeho pán, táhne jako zběsilý a vodítko je napříč cesty. Páneček telefonuje, neustále trhá za vodítko a je pěkně naštvaný. Užasný obrazec hlouposti. Pes je nešťastný, pán také, hlavně, že si ho pořídili. R^

6 0
možnosti

Nevim, zda je to typicky ceska vlastnost, ale urcite typicky prazska. Soused si poridil psa, tak si ho musime poridit taky aby lidi videli ze na to taky mame.

2 0
možnosti

Jo je to tak, páníček/panička.......tam je potřeba osvěty jak a co činit, aby to neotravovalo život dvounožců;-DR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem z rodu "psavců", kteří ačkoliv mívají určité odmlky z nejrůznějších důvodů (nepochopení manžela, časový press, nová láska ap.), vždycky se k psaní vrátí, protože bez něho prostě nemůžou být. S tím nic neuděláte. Publikuji kde se dá, knižně zatím vyšlo pouze Možná jsem blázen... (s odstupem času si myslím,že určitě), v nejasné fázi těsně před vydáním, avšak zbržděno krachem nakladatelství Olympia, je knížka Udělejte se mnou něco! (viz http://www.databazeknih.cz/knihy/udelejte-se-mnou-neco-78886). Stále mi slibují vydání a stále se to odkládá :-(

Na Facebooku Araby a Turky za "přátele" nepřijímám, stejně jako americké lékaře a vysloužilé vojáky. Sledujte mě na Facebooku nebo také na Twitteru:  @ji_tuska

 

Seznam rubrik