Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hlava.dvacetdva

2. 9. 2010 15:17
Brečet,brečet,brečet

Celou zimu dvanáct hodin denně za 60 kč hrubého na hodinu a to bez topení ,na šatně 7 stupňů , takhle to vypadá někde v době krize,kde je  tisíc lidí na dvacet míst na pracáku. Milá paní určitě si umíte spočítat výplatu z těch čísel, takže nebrečte, za 10 procent si můžete chrochtat.

0 0
možnosti

jarinka

2. 9. 2010 18:12
Re: Brečet,brečet,brečet

To znám. Na šatně zima, v dílně zima, ale v kanceláři teplo! V každé kanceláři! Kancelářské krysy (s prominutím) doma zastavují topení, aby ušetřily, ale v práci fárujou...

0 0
možnosti

Kolumbo

2. 9. 2010 12:59
Představte si,

že se rozhodnu předělat koupelnu. A když už jsem v to, tak i chodbu, kuchyni a záchod. Manželka objedná řemeslníky, ale potom vezme kalkulačku a polovinu úprav seškrtá, protože na ně nemáme prachy a museli bysme si moc a draho napůjčovat. Požádáme  řemeslníky o slevu, ti nejeví pražádnou ochotu. Tak jim řekneme dík, my máme jenom na rekonstrukci koupelny, stačí nám když přijde jenom jeden. A oni se začnou rozčilovat, že kvůli nám přijdou o výplatu. No není to na hlavu?

0 0
možnosti

abrakus

2. 9. 2010 12:37
Rád ...

... vám, milá autorko, zakoupím kapesníček, abyste si mohla utřít slzy nad výplatní páskou, ale snížení mzdových nákladů ve státním sektoru je prostě nutnost.

0 0
možnosti

polibek

2. 9. 2010 11:05
hospodaření a pláč na špatném písečku

Mě vždy udiví pláč státních zaměstnanců, nad minimálním krouhnutím platů. V soukromém sektoru se krátí pracovní doba , tím pádem i peníze, omezuje se výskyt zaměstnanců , a tím pádem se práce dvou vyhodivších navrší na bedra již dvou zůstavších pracujících, říká se tomu drastická úspora v době krize. Vás státních zaměstnanců na jednom místě je přespříliš, a neříkejte, že ne. Nač například je na finančním úřadě v jednom kanclu potřeba tří ženských? Mnou vypozorováno, jedna telefonuje s babičkou a zároveň si objednává punčocháče přes net pro dítko, druhá xeroxuje dva papíry a usrkává kafe přes půl hodiny. Třetí ano jedná třeba se mnou, ale chůze přes chodbu k šéfovi a zpět jí trvá pře třičtvrtě hodiny, protože se opomene před dveřmi a řeší s kolegyní rozvod. Takto to vypadá ve státní sféře. Kdyby takto pracoval každý, jsme všichni zaměstnanci ve státní sféře a raději ani necekneme, ale vy raději uděláte humbuk a jdete do ulic, jen pro to, aby vám váš zadek zůstal tam kde je.

0 0
možnosti

hurkajan

1. 9. 2010 23:48
není

oni...ti...je jenom my toť jediné platné ekonomické pravidlo...zakrojímli chleba musí ho někdo vyrobit...někdo vypěstovat...podojit...někdo nástroj k ukrojení vykout...někdo zaplatit...nebudeli třeba chléb nebo méně ho budu kupovat neboť méně vydělám co myslíte že se stane všichni to pocítí...i státní daně....velká chyba se v tomto státě děje...malé vidle a málo vody na piráty a zloděje...

0 0
možnosti

hoky

1. 9. 2010 22:54
státní x soukromé

v hodně soukromých firmách dopadla krize na výdělky tak, že se již asi rok a půl nevyplácí premie či podíly na hospodářském výsledku, navíc se jede třeba jen 4 dny v týdnu. Výsledkem je pokles výdělku o 25 až 30%.

Sníží-li se mzdové náklady ve státním sektoru o 10%, tak i kdyby se snížily mzdy o 10%, je to o dost méně, než v privátní sféře. Je také možné 10% lidí propustit a pak mohou mzdy zůstat stejné.

Hospodářské výsledky státu jsou bídné, proč by státní sektor měl dostávat plné "premie a odměny"?

0 0
možnosti

benbell

1. 9. 2010 23:36
Re: státní x soukromé

Přesně tak...R^!

0 0
možnosti

Pavel Krob

1. 9. 2010 22:40
nejde o snížení platu,

ale o snížení objemu mzdových prostředků. Ve finále to může znamenat i zvýšení platu.

0 0
možnosti

Durzo Blint

1. 9. 2010 22:47
Re: nejde o snížení platu,

Souhlasím, když se propustí 25% státních úředníků, ušetří se a ještě zbyde i na navýšení platů těm, které stát opravdu potřebuje.

0 0
možnosti

xkillerll

1. 9. 2010 22:34
Za tohle

karmu nedám. Jsem pražák a souhlasím s tím, aby moje stokoruna odcházela měsíčně na povodně. To ale asi autorka článku nečekala....jsem totiž ochoten si tu stokorunu (a víc) jít vydělat do další práce :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem z rodu "psavců", kteří ačkoliv mívají určité odmlky z nejrůznějších důvodů (nepochopení manžela, časový press, nová láska ap.), vždycky se k psaní vrátí, protože bez něho prostě nemůžou být. S tím nic neuděláte. Publikuji kde se dá, knižně zatím vyšlo pouze Možná jsem blázen... (s odstupem času si myslím,že určitě), v nejasné fázi těsně před vydáním, avšak zbržděno krachem nakladatelství Olympia, je knížka Udělejte se mnou něco! (viz http://www.databazeknih.cz/knihy/udelejte-se-mnou-neco-78886). Stále mi slibují vydání a stále se to odkládá :-(

Na Facebooku Araby a Turky za "přátele" nepřijímám, stejně jako americké lékaře a vysloužilé vojáky. Sledujte mě na Facebooku nebo také na Twitteru:  @ji_tuska

 

Seznam rubrik